Határtalanul logó

Comenius projektek

Ökoiskola

Körkörös gazdaság - szlovák-magyar projekt

Nagysanyis diákok a környezetért: a körkörös gazdasági modell megismerése – nemzetközi projekt

A komáromi Regionális Fejlesztési Ügynökség, a Rába–Duna–Vág Európai Területi Társulás, valamint a Körkörös Gazdaság Intézete (Inštitút cirkulárnej ekonomiky) nonprofit szervezet közös projektet hirdetett a körforgásos gazdasági (circular economy) modell megismertetésére. Ebben 20 magyarországi és 20 szlovákiai középiskola vett részt.

Faültetés 11.A 2019 május

A 11.A osztály szilvafát ültetett a madarak és fák napja alkalmából. Kertészkedés közben a fát felajánló Barnabás elmagyarázta osztálytársainak az ültetést mikéntjét is. Azt is elmondta, azért szilvafára esett a választása, hogy gyümölcsét az ősszel iskolát kezdő diákok élvezhessék majd hosszú éveken keresztül. Köszönjük ezt a nemes gesztust! 💚

Fenntarthatósági témahét 2019. 03. 18-22.

Az idén is csatlakoztunk az országos fenntarthatósági témahéthez. Ennek keretében igen gazdag és változatos programok voltak iskolánkban. A tematikus hét nyitányaként két osztályunk megtekintette Áder János köztársasági elnök a fenntarthatósággal és a környezetvédelemmel kapcsolatos online tanóráját. Szintén rendhagyó és izgalmas órán vehettek részt diákjaink volt tanítványunk, dr. Weiperth András hidrobiológus, ökológus vezetésével. Ő a magyarországi vizes élőhelyek állapotáról tartott nagysikerű előadást. 

Az erdők napját irodalmi vonatkozású programmal ünnepeltük. A tanulók témában ideillő idézeteket gyűjtöttek versekből, dalokból. Ezeket színes szalagokra írták és felkötötték az iskolaudvaron álló kőrisfára, ahol ma is bárki elolvashatja.

 

adó 1%

 

 

 

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com